Najafi 89

Najafi 89

WWW.mohammadhesam.LoxBlog.Com
Najafi 89

Najafi 89

WWW.mohammadhesam.LoxBlog.Com

هندبال

محوطه ای است به شکل مستطیل که طول آن ۴۰متر و عرض آن ۲۰ متر می باشد .

 

این زمین دارای دو محوطه دروازه (قانون ۱:۴ و قانون ۶ )و یک محوطه بازی است .دو خط بلند طولی را خطوط کناری و خطوط کوتاه انتهایی را خط دروازه (بین دو پایه دروازه )یا خط بیرونی دروازه (دو طرف دروازه )می نامند .زمین بازی حداقل باید در طول خطوط کناری یک متر و در پشت خط بیرونی دروازه ۲ متر حریم داشته باشد . وضعیت زمین بازی نباید به صورتی تغییر یابد که باعث کسب آوانتاژیکی از تیم ها شود .

۲) در وسط هر خط دروازه یک دروازه قرار میگیرد دروازه ها باید به خوبی در زمین یا دیوار پشت ان نصب شده باشند .ابعاد داخلی هر دروازه ۲ متر ارتفاع و ۳ متر طول دارد .هر دروازه دارای ۲ پایه است که به وسیله یک تیر افقی به یکدیگر متصل می شوند.لبه پشتی پایه ها با لبه بیرونی خط دروازه منطبق است پایه ها و قطعه افقی بالای آنها باید مقطعی به ابعاد ۸ سانتیمتر داشته باشد . سه بخش دروازه که از داخل زمین نمایان است باید سطوح آن با دو رنگ متفاوت که ضمنا ً با زمینه پشت دروازه اختلاف واضح داشته باشد رنگ آمیزی شود .

دروازه ها باید مجهز به تور باشد به نحوی که توپ پرتاب شده به دروازه به سرعت از آن خارج نشود .

۳) کلیه خطوط زمین جزء قسمتی از منطقه ایست که آن را محدود می کند .خط دروازه ها ما بین دو پایه دروازه ۸ سانتیمتر و ما بقی خطوط ۵ سانتیمتر پهنا دارد . خطوط بین دو منطقه مجاور را می توان به وسیله ی رنگی متفاوت از کفپوش مجاور آن منطقه جایگزین نمود .

۴) در مقابل هر دروازه یک محوطه دروازه قرار دارد محوطه دروازه به وسیله خط دروازه محدود و معین می شود (خط شش متر )که به شرح ذیل رسم میگردد :

یک خط به طول سه متر و به فاصله شش متر موازی و قرینه با خط دروازه در داخل زمین کشیده می شود.(از لبه عقبی خط دروازه تا لبه جلو ئی خط محوطه در وازه )و این خط از هرطرف با یک ربع دایره به شعاع شش متر (به مرکز زاویه عقب داخلی پایه های دروازه ) به خط بیرونی دروازه متصل می شود.

۵) خط پرتاب آزاد ( نه متر ) یک خط منقطع است که طول هر نقطه و فاصله بین قطعات ۱۵ سانتیمتر است .این خط به فاصله سه متر و موازی با خط منطقه دروازه رسم می شود .

۶) خط ۷ متر یک متر طول دارد و موازی با خط دروازه کشیده می شود . فاصله این خط با لبه پشتی خط دروازه ۷ متر است و دقیقا در مرکز و مقابل دروازه کشیده می شود.

۷) خط محدودیت دروازه بان (۴متر )به طول ۱۵ سانتیمتر و موازی با خط دروازه کشیده میشود . فاصله این خط با لبه ی پشتی خط دروازه ۴ متر و دقیقا در مرکز و مقابل دروازه قرار دارد .

۸) خط وسط زمین نقاط مرکزی دو خط کناری را به یکدیگر متصل می نماید .

۹) خط منطقه تعویض(بخشی از خط کناری )برای هر تیم به فاصله ۵/۴ متر از خط وسط تعیین شده است .نقطه انتهایی خط منطقه تعویض به وسله خطی موازی با خط وسط و به طول ۱۵ سانتیمتر به سمت داخل خط کناری و ۱۵ سانتیمتر به سمت خارج خط کناری مشخص می گردد.

بازیکنان :

هر تیم شامل ۱۲ بازیکن می بیاشد که از این ۱۲ نفر هفت نفر داخل زمین هستند پنج نفر ذخیره می باشند .از هفت نفر بازیکنان اصلی یک نفر به عنوان دروازه بان معرفی می شود . هر تیم بایستی حداقل ۵ بازیکن داخل زمین داشته باشد تا بازی شروع شود .

برای مینی هندبال در آموزش و پرورش تیم شامل ۱۰ نفر بازیکن می باشد که از این ۱۰ نفر شش نفر داخل زمین بعنوان بازیکن اصلی قرار می گیرند چهار نفر ذخیره محسوب می شوند.

وقت بازی علامت پایانی و تایم اوت :

۱) وقت عادی بازی برای تمامی تیمهائی که ۱۶ سال به بالا دارند در دو نیمه و هر نیمه به مدت ۳۰ دقیقه است که در بین آن ۱۰ دقیقه استراحت داده میشود .

وقت عادی بازی برای تیم های جوان دو زمان ۲۵ دقیقه ای برای گروه سنی ۱۲ تا ۱۶ سال و دو وقت ۲۰ دقیقه ای برای گروه سنی ۸ تا ۱۲ سال می باشد . در هر دو موارد زمان استراحت ۱۰ د قیقه می باشد .

۲) چنانچه مسابقاتی که برنده آن باید معلوم شود در پایان وقت عادی مساوی تمام شود پس از پنج دقیقه استراحت بازی در وقت اضافی ادامه خواهد یافت وقت اضافی شامل دو ۵ دقیقه ای همراه با یک دقیقه استراحت در بین دو نیمه خواهد بود .در صورتی که مسابقه همچنان مساوی باشد برنده به وسیله مقررات خاص همان مسابقات تعیین خواهد شد .

توپ :

۱) توپ به شکل کروی و جنس آن از چرم و مواد مصنوعی است سطح توپ نباید براق و لغزنده باشد .

۲) اندازه توپ شامل محیط و وزن در رده های مختلف تیمی به صورت متفاوت به شرح ذیل می باشد .

محیط ۶۰ -۵۸ سانتیمتر و وزن ۴۷۵ ۴۲۵ گرم (اندازه سه فدراسیون جهانی هندبال )برای مردان و جوانان (بالای ۱۶ سال )

محیط ۵۶ ۵۴ سانتی متر و وزن ۳۷۵ ۳۲۵ گرم ( اندازه دو فدراسیون جهانی هندبال ) برای زنان و دختران جوان (بالای ۱۴ سال )و پسران جوان ۱۲ ۱۶ سال

محیط ۵۲ -۵۰ سانتی متر و وزن ۳۳۰ ۲۹۰ گرم ( اندازه یک فدراسیون جهانی هندبال )برای دختران جوان (۱۴ ۸ سال )و پسران جوان (۱۲ ۸ )

تایم اوت:

در ارتباط با تایم اوت داوران بوسیله علامت دست به وقت نگه دلر اعلام خواهند کرد چه زمانی بازی متوقف و چه زمانی بازی مجددا شروع می شود .

توقف وقت بازی به وسیله سه سوت کوتاه و علامت دست به وقت نگه دار اطلاع داده خواهد شد . پس از تایم اوت همواره باید شروع مجدد بازی بوسیله سوت اعلام شود .

هر تیم مجاز به استفاده از یک دقیقه تایم اوت تیمی در هر نیمه از وقت معمول بازی می باشد .

تیم هندبال:

یک تیم رسمی هندبال ۱۲ نفر بازیکن میباشد که در زمین شش نفر بازیکن و یک دروازه بان که جمعاً هفت نفر بازی می کنند و ۵ نفر ذخیره می باشد.

در شروع مسابقه باید حداقل ۵ نفر بازیکن در هر تیم حاضر باشند

هر تیم باید از محل ویژه تعویض خود استفاده کند و هیچ وقت نباید تعداد بازیکنان داخل زمین از هفت نفر بیشتر باشد. خطای تعویضی با یک پرتاب آزاد از محل خطا و ۲ دقیقه اخراج برای بازیکن خطا کار جریمه دارد.

شماره لباسها باید از یک تا بیست باشد.

دروازبان اجازه دارد:

ـ برای دفاع از دروازه، توپ را با هر قسمت از بدن لمس کند.

ـ به صورت آزاد، با حمل توپ، در محوطه دروازه خود حرکت کند.

ـ بدون توپ از محیط دروازه خارج شود و به عنوان بازیکن زمین و تحت مقررات مربوط به بازیکنان زمین در بازی شرکت جوید.

دروازه بان اجازه ندارد:

ـ در حرکات دفاعی خود بازیکنان حمله را به خطر اندازد.

ـ توپ را پس از کنترل عمداً از خط دروازه به خارج بفرستد.

ـ با توپی که کنترل کرده است از محوطه دروازه خارج شود.

ـ پس از پرتاب دروازبان، قبل از بازیکن دیگر، توپ را لمس کند.

ـ در حالی که توپ را، که به عنوان بازیکن زمین در اختیار دارد، با خود به داخل محوطه دروازه ببرد.

ـ و موارد دیگر.

محوطه دروازه:

تنها دروازه بان حق دارد در محوطه دروازه، که خط ۶ متر جزو آن به حساب می آید حضور داشته باشد. در صورتی که یک بازیکن زمین با هر

قسمت از بدن این محوطه را لمس کند خطا است بازیکن خودی حق ندارد توپ را عمداً به داخل محوطه دروازه خود بیندازد.

نحوه بازی با توپ برای هر بازیکن:

هر بازیکن اجازه دارد با همه اجزای بدن که بالاتر از زانو است توپ را پرتاب کند، هل بدهد یا ضرب بزند بگیرد و یا متوقف کند.

توپ را ایستاده و یا هنگامی که روی زمین متوقف است تا ۳ ثانیه در اختیار نگهدارد.

حداقل تا سه قدم توپ را با خود حمل کند.

در حالت ایستاده و یا دویدن یک مرتبه به زمین بزند و یا بطور مکرر آن را با یک دست در بیل کند بعد از کنترل مجدد توپ قانون ۳ ثانیه و ۳ قدم وارد عمل خواهد شد.

توپ را با یک دست به دست دیگر بدهد.

بازیکن اجازه ندارد در بازی با توپ به شرح زیر عمل کند:

توپ را دو بار پشت سرهم لمس کند مگر اینکه در بین این دو لمس توپ با زمین، بازیکن دیگر و یا دروازه تماس پیدا کرده باشد.

توپ را با ساق و یا پا لمس کند. مگر اینکه توسط یار مخالف به طرف او پرتاب پده باشد.

تیم نمی تواند با بازی غیر فعال توپ را بیش از اندازه حفظ کند.

در صورتی که توپ با داور که روی زمین حضور دارد برخورد کند بازی ادامه خواهد یافت.

پرتاب اوت:

پرتاب اوت وقتی انجام می شود که تمام توپ از همه عرض خط طولی زمینی خارج شده باشد و یا این که قبل از خروج از خط عرضی با بازیکن دفاع برخورد کرده باشد.

محل پرتاب اوت نقطه ای است که توپ از خط طولی خارج شده است. پرتاب اوت از خط عرضی از زاویه تلافی خطها طولی و عرضی سمت خروج توپ است و بدون سوت انجام می شود.

در لحظه پرتاب باید یک پازیکن با خط طولی در تماس باشد پای دیگر آزاد است.

در لحظه پرتاب بازیکنان تیم مخالف باید حداقل ۳ متر با پرتاب کننده فاصله داشته باشند مگر اینکه محل پرتاب بین خطهای ۶ و ۹ متر باشد و بازیکنان دفاع پشت خط ۶ متر خود مستقر شده باشند.

پرتاب دروازه بان:

پرتاب دروازه بان هنگامی انجام می شود که توپ از خط عرضی بدون دخالت تیم مدافع خارج شده باشد .

پرتاب دروازه بان از داخل محوطه دروازه به سمت زمین بدون سوت داور انجام می شود و هنگام پرتاب انجام شده تلقی می شود که توپ از خط ۶ متر رد شده باشد.

پس از پرتاب، دروازه بان نمی تواند مجدداً آن را لمس کند مگر این که در این فاصله، توپ توسط فرد دیگر لمس شده باش

قانون (1) زمین بازی

قانون (2) وقت بازی، علامت پایانی و تایم اوت

قانون (3) توپ

قانون (4) بازیکنان، ذخیره ها، تجهیزات و وسایل

قانون (5) دروازه بان

قانون (6) محوطه دروازه

قانون (7) بازی با توپ، بازی غیرفعال

قانون (8) خطاها و رفتار خارج از روحیه ورزشی

قانون 9 امتیاز گل

قانون 10 پرتاب شروع

قانون 11 پرتاب اوت

قانون 12 پرتاب دروازه بان

قانون (13) پرتاب آزاد

قانون (14) پرتاب 7 متر

قانون (15) دستورالعملهای عمومی برای اجرای پرتابها

قانون (16) جرائم

قانون (17) داوران

قانون (18) وقت نگهدار / منشی

نظرات 0 + ارسال نظر
امکان ثبت نظر جدید برای این مطلب وجود ندارد.